top of page

Mantracirkel

Waarom?

 

Mantra's zingen heeft een wetenschappelijk bewezen positief effect op je, brengt je dichter bij jezelf en opent je hart. Ook ontstaat er een mooie verbinding onder elkaar tijdens het zingen in een mantracirkel.

 

Het reciteren van mantra's verandert direct de frequentie (aantal trillingen) waarmee je bijnieren stresshormonen afgeven. De hypothalamus (verantwoordelijk voor o.a. de hormoonregulatie in ons lichaam) bevindt zich net bovenop de hersenstam, recht boven het gehemelte, en daarom geeft het zingen van een mantra en de trillingen die daardoor ontstaan, onmiddellijk resultaat.

Wat als ik niet kan zingen? Iedereen kan zingen. 'There's nothing good or bad, only thinking makes it so.' Yogi Bhajan.

 

Moet ik meezingen? Je mag meezingen, je mag luisteren, je mag zijn, all is well. 

Wat is mantra?

Mantra is een techniek waarbij geluid wordt gecreëerd om je bewustzijn te beïnvloeden. MAN= mind/geest en TRA= trilling/vibratie/golf. Door het chanten van mantra’s zet je trillingen in beweging, die een bepaald effect zullen hebben, of je nu begrijpt wat je chant of niet. Vergelijkbaar met het bespelen van een snaarinstrument, waarbij er door de trilling van de snaar een geluid wordt gecreëerd.
Bij mantra, gaat het om een projectie van de mind, door middel van een trilling, waarbij ritme, uitspraak en intentie/projectie van belang zijn. Wanneer je dus mantra’s chant, kies je ervoor, ben je je m.a.w. bewust van het richting geven aan je mind op dat moment. Je projecteert de vibrationele frequentie van je eigen molecules naar het oneindige van het universum, de kosmos. Mantra is als een code om je eigen mind met het oneindige, creatieve samen te laten smelten.

De Naad, de essentie van het geluid, de fundamentele frequentie afkomstig van 1 gemeenschappelijke geluidsbron, is de universele code achter taal, de menselijke communicatie. Het kan worden gezien als de lijm tussen je kleine zelf en het grotere geheel, de vibrationele energie waardoor het oneindige wordt ervaren.
Volgens deze wetenschap kan je je bewustzijn veranderen door de chemische samenstelling van de vloeistoffen in je hersenen te veranderen. De tong stimuleert maar liefst 84 meridiaan punten op ons bovenste gehemelte, die hun effect hebben op belangrijke klieren in verbinding met onze hersenen. Een wisselwerking door bewegingen van de tong, de mond en die chemische veranderingen van vloeistoffen in de hersenen.
Door onze woordkeuze, hebben we een rechtstreekse impact op onze mind, onze persoonlijkheid en de kracht om vanuit onze authentieke zelf te projecteren. Fantastisch toch.

 

 'Conquer your mind and you will conquer the world' Yogi Bhajan.
 

Wil je graag deelnemen aan een mantra-cirkel? Klik dan op de knop inschrijven of stuur een bericht met de melding dat je graag op de hoogte gehouden wilt worden van toekomstige mantra-cirkels

Heb je zelf een locatie waar je mensen wil uitnodigen voor een mantra-cirkel, of wil je er iemand één kado doen, contacteer me dan via email of whatsapp.

"Mantras have their own consciousness and their own awareness. They want to serve and uplift and help the people." 
 ~ Gurujas Kaur Khalsa ~

Geplande mantracirkels

Zie agenda of volg Nectar op Facebook en/of Instagram om op de hoogte te blijven van mantracirkels of concerten.

bottom of page